neděle 3. února 2008

Kde se stala chyba?

V minulém článku na tomto blogu jsem psal o průzkumu, který varoval nad poměrně vysokým počtem jedinců, kteří při pohlavním styku s novým či náhodným partnerem nepoužili kondom. Dalším překvapujícím zjištěním je fakt, že ani ti, jenž na kondom nezapomínají, si nemohou být jeho plnou ochranou stoprocentně jisti.
Příčinou selhání kondomu je ve velkém procentu případů jeho nesprávné užívání. Dle průzkumu uvedeném v časopise American Journal of Health, se 40% žen a mužů dopustí té chyby, že při nasazování kondomu nevytlačí vzduch z rezervoáru (špičky) prezervativu. Byť si to mnozí uživatelé sami neuvědomují, tímto nesprávným postupem vysoce zvyšují riziko protržení kondomu v průběhu pohlavního styku. Tomu odpovídá i fakt ze zmíněného průzkumu, že přes 40% mužů a 30% žen se v posledním měsíci setkalo s protržením prezervativu v průběhu pohlavního styku.
Dalším zjištěním průzkumu byla skutečnost, že přibližně třetina dotázaných se dopouští další chyby. Nepřidrží totiž kondom u jeho konce po ukončení pohlavního styku.
No a jak je to s chybami s pohledu mužů a žen? Ženy většinou nenechávají volný konec kondomu a když už volný konec nechají, tak z jeho špičky nevytlačí vzduch. Muži naproti tomu přiznávají, že buď se omylem pokoušeli nasadit kondom naruby nebo ho jednoduše v průběhu manipulace protrhli.
Proto tedy, když už se k použití kondomu správně rozhodněte, mějte na paměti, že jeho ochranu zvýšíte už správným použitím této z mnoha pohledů nezastupitelné pomůcky. Všechny výše uvedené chyby v manipulaci vysoce snižují jeho účinnost.
Tak si to na příště nacvičte.
S pozdravem
kondom.tym

Žádné komentáře:

Okomentovat