pondělí 4. února 2008

Cesty za poznáním

Dříve to většinou bývalo období léta, u některých šťastlivců i období zimy, kdy ve větší míře vyráželi zástupy lidí na dovolené, ať již se svými rodinami, či jednotlivě, každý zvlášť, aby si od svého okolí odpočinuli a nabrali novou energii do dalších pracovních dní. V současné době je sice v těchto zmiňovaných obdobích koncentrace dovolených vyšší, ale s nepřebernou nabídkou cestovních kanceláří cestují mnozí téměř celoročně.
Když už na dovolené jsme a chystáme se zpět domů, často přemýšlíme, co svým nejbližším přivezeme z cest. Když pak chvilka času zbude, poohlédneme se i po něčem pro sebe, abychom měli vzpomínku na chvíle volna.
Někteří turisté si ovšem z cest za poznáním přiváží i další suvenýry, které se často přihlásí zanedlouho po návratu a odvážejí si je značně neradi. Asi už tušíte na jaký typ turistů zde právě narážím. Jsou to turisté, kteří nejedou obdivovat památky, nejedou za zajímavými nákupy, ani za exotickou přírodou. Z předešlého výčtu by se dalo snad použít jen to, že vyjíždí lovit exotické sexuální zážitky. Nejedná se o suvenýry nikterak exotické. Většina pohlavních nemocí, které si tito turisté přivážejí je naprosto totožná s těmi, které mohou získat i v tuzemsku. Pohlavní nemoci jsou prakticky stejné na celém světě. Na pozoru by se tito turisté měli mít, pokud už tedy chtějí provozovat tento adrenalinový sport, hlavně v oblastech Afriky a tradiční destinaci, Thajsku. Ne snad, že jinde by měli být ostražití méně, ale tyto oblasti jsou známé nadměrným výskytem nemocných s HIV infekcí. A to, jistě uznáte sami, je suvenýr z cest na celý život. Hlavně v oblastech zmíněné Afriky nabývá výskyt tohoto onemocnění téměř epidemických rozměrů.
Ne všichni cestovatelé však mají sexuální zážitky jako cíl svých cest. Mnozí se často k rizikovému styku připletou do cesty pod vlivem alkoholového opojení, či jiných omamných látek. A po ranním probuzením nastává panika, zda něco bylo, jestli k něčemu došlo a pokud ano, tak vlastně s kým. Tito lidé se pak již nemohou dočkat konce své dovolené a po návratu spěchají na vyšetření na nejbližší pracoviště. U některých onemocnění však následuje dlouhá inkubační doba, při které nelze s jistotou případné onemocnění vyloučit.
Ti, kteří si to, že “něco“ bylo nepřipouští, či si to jednoduše jen nepomatují, se následně, v případě, že se nakazili, stávají šiřiteli takto získaného onemocnění dál a "obdarovávají" všechny další sexuální partnery.
Každý, kdo někam cestuje, by měl při balení svých zavazadel tedy přibalit i kondomy. Ne vždy je tato základní pomůcka ve všech exotických destinacích k dostání a pokud ano, tak často minimálně v diskutabilní kvalitě. Proto si při cestách za poznáním nejen do ciziny, ale i v tuzemsku nezapomeňte přibalit několik kusů oblíbené značky kondomů.
Takže až se příště budete rozmýšlet co svým blízkým přivezete z cest za suvenýr, jeden si škrtněte hned. Věřte, že budou určitě raději, když jim přeci jen nepřivezete vůbec nic ;-)
S pozdravem
KondomTym

Žádné komentáře:

Okomentovat