středa 6. února 2008

Milión kondomů na oslavy

Stejně tak jako v letech minulých, i začátek letošního února se v jihoamerické Brazílii nese ve znamení oslav v podobě velkolepých karnevalů. Bohatě vyšívané kostýmy, ulice plné nazdobených alegorických vozů a spoře oděné tanečnice.
K těmto bujarým oslavám, které rozprouďuje latinská horká krev místních obyvatel, se připojují i nekonečné zástupy obdivovatelů, kteří se neváhají vydat za karnevalovým šumem doslova přes půl světa. V Riu a dalších městech, kde se karnevalové dění odehrává se tedy scházejí lidé téměř z celého světa. Spoře oděné krasavice vlnící boky a atmosféra při tanci, to vše doslova nabíjí vzduch symboly erotička a chuti na sex. Pokud se k tomu všemu co již bylo v textu výše zmíněno přidá alkohol v množství větším než malém, je zaděláno na výčitky svědomí druhého dne a marné vzpomínání, co že se to vlastně tu minulou noc asi dělo.
Proto se pro letošní ročník karnevalu Brazilská vláda rozhodla, že se maximálně zaměří na prevenci. Zavázala se tedy, že během konání letošního karnevalu rozdá rovný milión kondomů mezi zúčastněné. Tímto se tamní ministerstvo zdravotnictví snaží bojovat proti nemoci AIDS, která by bez zásad bezpečného sexu mohla dosáhnout rozsahu epidemie. Ministerstvo zdravotnictví si dalo za cíl přesvědčit lidi k používání sloganem “Být dobrý v posteli, znamená mít nasazený kondom“
Doufejme, že se počet uživatelů této nezastupitelné pomůcky zvýší a stejně tak začne na oplátku klesat výskyt lidí, kteří onemocní AIDS, či jinými pohlavními nemocemi.
S pozdravem
Kondom.tym

Žádné komentáře:

Okomentovat