čtvrtek 31. ledna 2008

Jak kdo pomatuje na kondom

Tak jsem se nedávno dozvěděl o zajímavých informacích, které byli uvedeny v americkém časopise American Journal of Health. Článek informoval o průzkumu, který si vzal za cíl zjistit sexuální chování u vzorku 1124 oslovených Američanů. Překvapující byla informace, že polovina z dotázaných nepoužila při pohlavním styku s novým, či náhodným partnerem kondom. Udivující tato informace je i vzhledem k širokému spektru možností zajištění si této pomůcky. Nákup je možný v široké síti drogerií, stejně tak jako u nás, tak i pro více časově vytížené, pohodlnější, či stydlivější jedince je nákup možný na různých specializovaných, vysoce profesionálních webech, které se tímto prodejem zabývají. Z vlastní zkušenosti, při mém dlouhodobém pobytu v USA, mohu doporučit například stránku CondomJungle.com, kde jsem se při nákupu setkal s velice profesionálním přístupem.
Samozřejmě mě napadla i otázka, jak je to s používáním kondomů, chcete-li prezervativů, u nás v České republice. Po nějaké době pátráni jsem narazil na celosvětový průzkum světového výrobce kondomů, společnosti Durex. Čechy zřejmě nestraší ani stále více, rok od roku rostoucí počty výskytu AIDS a dalších pohlavních nemocí. Ve zmíněném průzkumu bylo zjištěno, že 54% dotázaných nepoužilo kondomu při pohlavním styku s neznámým nebo novým partnerem. Češi se údajně umístili na 12. místě z celkového počtu 54 zemí, kde byl zmíněný průzkum prováděn. Podle informací průzkumu jsou nejzodpovědnější Indové, kteří jen u jedné pětiny dotázaných uvedli, že nepoužili ve zmíněných nejrizikovějších kategoriích kondom. Naproti tomu největšími “střelci“ jsou údajně Norové, kde celé tři čtvrtiny z dotázaných kondom nepoužili při styku s novým nebo náhodným partnerem. Že by Norové nemohli ve tmě dlouhých polárních nocí kondom najít? ;-)
Zjištění zmíněných průzkumů je zarážející, vzhledem k celkové dostupnosti této ochrany. Tak na kondom příště pomatujte, ať další statistiku vylepšíte.
S pozdravem
kondom.tym

Žádné komentáře:

Okomentovat