středa 9. dubna 2008

Kdo jich vyrábí nejvíc?

Jdete kolem regálu v některém z obchodních řetězců, koukáte na reklamu v televizi a nebo je rozbalujete před samotným aktem. No tu poslední možnost asi vynecháme tam vás to asi nenapadne, i když vaše přítelkyně možná zrovna přemýšlí, jak dopadne další díl jejího oblíbeného seriálu. Vás rozhodně v ten okamžik nenapadne, kde se třeba ten váš prezervativ asi vyrábí. Ale možná vám tato otázka padla na mysl a třeba jste se i snažili po původu prezervativu zapátrat.
Teď mnozí jistě začnou říkat, to je přeci jasné, no přeci v Hrádku nad Nisou, ve Vulkánu, ale i u tohoto produktu by jste se již zmýlili a také jsme zde o tom již psali. Už i kondomy značky Primeros se vyrábějí v německém závodě vlastníka značky Primeros, ale do Hrádku nad Nisou se pak kondomy po výrobě vrací k balení a testování. A to už ne jen pouze ty značky Primeros, ale i další spadající do skupiny vlastníka značky. Pokud však vezmeme v úvahu světové výrobce a třeba i na našem domácím trhu zastoupený Durex, tak vězte, že velké množství se jich vyrábí v Thajsku, dokonce jsou pro tuto zemi prezervativy hlavním vývozním artiklem. Nemalí podíl na takto velkém počtu vyrobených prezervativů má fakt, že tamní vláda prezentuje kondom jako hlavní zbraň boje proti HIV a AIDS.
Až do doby nedávné byla lídrem na poli výroby prezervativů Malajsie. Zde však rostoucí životní úroveň a dražší pracovní síla vytlačili výrobu kondomů na okraj zájmu, také díky rostoucím nákladům na pěstování kaučuku. Roli Malajsie pak tedy převzalo Thajsko, kde už je sama spotřeba prezervativů značně vysoká a to díky již zmíněné podpoře tamní vlády.
V Thajsku se však nevyrábí všechny druhy kondomů a tak se do země prezervativy zároveň i dovážejí. Jedná se hlavně o varianty extra tenkých a extra citlivých druhů. Ty se vyrábějí převážně ve Spojených státech a v Japonsku.
Jednoduše, ať již jsou odkudkoliv, tak je hlavně nezapomínejte používat.
S pozdravem
Kondom.tym

Žádné komentáře:

Okomentovat