pátek 7. března 2008

Kde se vyrábí nyní?

Vím, tato informace není pravda moc aktuální, přiznávám. Ve skutečnosti je již přibližně asi dva, tedy cca dva roky stará a týká se původní české značky kondomů s názvem Primeros.
Tato značka do znárodnění po druhé světové válce patřící firmě Emil Schuran a právě po zmíněném znárodnění se kondomy začali ve Vulkánu vyrábět.
Jaký je vlastně důvod konce výroby kondomů v závodě Vulkán v Hrádku nad Nisou? V roce 2005 se totiž český výrobce kondomů Primeros spojil se společností CPR a právě v jejím Německém závodě se nyní kondomy značky Primeros vyrábějí. Ale ze závodu v Hrádku nad Nisou provoz tak docela nezmizel. Kondomy vyrobené v Německu se totiž do České republiky dovážejí testují a následně balí. Důvodem tohoto postupu je stále levnější pracovní síla, která je právě při balení a testování stále ve značném zastoupení.
A ještě to nejlepší na konec. Zastoupení značky prohlašuje, že má s její budoucností velké plány. Velmi dobře se značka prodává v zemích bývalé Jugoslávie a v České republice má stále slušný, přibližně poloviční podíl na trhu. Tato skutečnost by odpovídala asi devíti miliónům prodaných prezervativů na domácím trhu.
Za Kondom.tym přejeme značně Primeros mnoho úspěchů.
Pokud by vás zajímalo, kdo je nejlepší co se mnlžství týká, zkuste článek "Kdo jich vyrábí nejvíc?"
S pozdravem
Kondom.tym

Žádné komentáře:

Okomentovat