pondělí 2. června 2008

Velikost jako výmluva?

Jak už je v širokém podvědomí společnosti známo, asi největší výskyt onemocnění AIDS je na Africkém kontinentu, kde se každým dnem nakazí tisíce lidí a místní vlády si stále lámou hlavu, jak tomuto hrozivému nárůstu zabránit.
Například v nejníže položeném státu při pohledu na mapu, Jihoafrické republice, je údajně denní přírůstek 1500 nových případů nakažení virem HIV. Místní vláda se snaží s nárůstem bojovat všemi možnými způsoby a asi nejsilnější zbraní nasazenou v tomto nerovném boji jsou kondomy. Místní vláda se rozhodla pro dovoz kondomů z Asie, konkrétně z Indie a Číny. Jak se však ukazuje, nebyla tato volba tak docela šťastná.
Velká část uživatelů si stěžuje, že kondom jednoduše nemohou navléci, protože jsou zkrátka příliš malé. Zodpovědné orgány, tedy ty vládní, však argumentují tím, že se ze strany uživatelů jedná o výmluvy a kondomy jen nechtějí užívat. Hlasitě se nápravy a řešení situace dovolávají tamní prostitutky, které jsou riziku nákazy vystavený nejvíce.
Jak se k řešení situace postaví vládní zástupci na kompetentních místech je otázkou, ale je jisté, že pro eliminaci zmíněného nárůstu je nutno udělat maximum.
Kam dál?

S pozdravem
Kondom.tym

Žádné komentáře:

Okomentovat