úterý 28. října 2008

Alergie, problém dneška

V poslední letech se mnoho lidí stěhuje do velkých měst. Mladí lidé se po ukončení svých studií většinou již nevracejí do měst kde trávili svá dětská léta a zůstávají ve velkých městech s nabídkou lepšího uplatnění, rozvinutí svých schopností a ve škole získaných vědomostí. Asi pak tou největší motivací v rozhodování o změně působiště je následné finanční ohodnocení které je přeci jenom ve větších městech vyšší, až by se někdy chtělo říci, že ohodnocení roste v závislosti na počtu obyvatel.
Nejinak je tomu i co se mladých rodin týká. Většinou po získané praxi a pozorování dalších možností profesního rozvoje často malé firmy nestačí a lidé hledají opět možnosti ve větších městech. Menší města se nám tedy vylidňují, zatím co ta velká doslova praskají ve švech a dnes a denně se rozšiřují. Stejně tak se rozšiřuje i doprava, které však často nestačí zastaralá infrastruktura a vzniká tak problém v podobě stále se zhoršujícího životního prostředí a celkově podmínek pro život ve velkoměstech a jejich přilehlých oblastech.
Vzniká tak velká a neustále se zvětšující hrozba zvýšeného výskytu civilizačních chorob a onemocněními s těmito chorobami spojenými. Jedním a v letech minulých stále víc diskutovaným problémem jsou alergie. Kdo z nás by neznal ve svém okolí někoho, kdo nějakou tu alergii má, či popřípadě sám nějakou tu alergii nevlastní. Některé alergie jsou sezónní záležitostí a ty další se ukazují průběžně celý rok a ani nevíme co bylo jejich příčinou.
Na počátku jara a s příchodem léta mnohé postihují alergie na různé pyly. Následují pak oteklé oči, rýma a raději pak dotyčný setrvává doma na místo jarních romantických procházek rozkvetlou přírodou. Ano, je tu i možnost užívání léků, ale tyto většinou projevy alergie úplně neodvrátí, ale v mnoha případech často alespoň zmírní a alespoň z části uleví.
Asi nejhoršími alergiemi jsou alergie potravinové, kdy se reakce dostaví až po té, co jsme něco snědli a vzhledem k tomu, že nejíme jen jednu jedinou věc, ale potraviny z mnoha jiných složek, tak bývá často nad lidské síly vypozorovat na jakou tu složku potravy jsme, či nejsme alergičtí.
Další z možných alergií je alergie na latex. Asi ne jednomu z vás po přečtení této kombinace zamrazilo. Alergie na latex. O co se vlastně jedná? Z latexu je přeci v současné době mnoho věcí. Nemáme tu tedy zrovna na mysli nějaké sadomasochistické aktivity a navlékání do upnutých latexových obleků. I když je pravda, že i tam můžou být osoby alergické na latex nemile překvapeny, co se z jejich pokožkou může stát. No snad alespoň pro úplnost můžeme poradit, ať použijí pro podobné praktiky obleky kožené.
Ale zpět k alergii na latex kterou jsme měli na mysli hned na počátku tohoto článku a korespondující se zaměřením tohoto blogu. Asi každému z nás se jako spojení noc a den vybaví slovní spojení latexové kondomy. Pro některé jednotlivce je však toto spojení noční můrou. Na místo příjemných pocitů při samotném pohlavním aktu je za nedlouho po použití antikoncepční pomůcky, kondomu, čeká nemilé zjištění, že jim například některé části těla otékají a zvětšují se více než bývá obvyklé a asi i více než by si skutečně přáli.
Ale i pro tyto jednotlivce se na trhu s kondomy nachází řešení. Jedná se o kondomy, které nejsou vyrobeny na bázi latexu a jsou označovány jako Non-Latex. Většina z těch skutečně velkých výrobců kondomů má ve své nabídce připraveny kondomy non-latex. Jmenujme třeba výrobce kondomů LifeStyles z jejich produktem LifeStyles Skyn nebo jejich konkurenta Trojan s produktem Trojan Supra.
Tak pozor na alergie a mějte se na pozoru před možnými následky a raději vše předem otestujte.
Ale nejedná se o jediný problém, který s kondomy může nastat, jednou mohou být malé, jindy zase velké. Posuďte sami "Problémy s rozměry" .
S pozdravem
Kondom.tym

Žádné komentáře:

Okomentovat